Echt uniek!
​
Tijdens het CPO project heeft Marco / Rose en de Bie het ontwerp gemaakt voor ons woonblok. Wij zijn erg blij met het prachtige, moderne ontwerp van ons woonblok. Echt uniek! Ook heeft Marco ons tijdens het project begeleid in het proces van begin tot het einde. Wij hebben Marco als erg prettig, professioneel en persoonlijk ervaren.
Wouter & Marle
​
​
​
Samenwerking Rabobank en RedB - woningen voor starters
Bij de realisatie van een project met 18 woningen voor starters hebben de Rabobank en Rose en de Bie nauw samengewerkt om starters de kans te kunnen geven hun droomwoning te realiseren. Rose en de Bie was hierbij architect en CPO begeleider (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).
“Voor de starters waren met name de kosten en financiering in het ontwikkel- en bouwtraject een belangrijk aandachtspunt. De hypotheek en bijbehorende financiën zijn over het algemeen namelijk pas beschikbaar als de bouwvergunning onherroepelijk is.Tot dat moment moeten er echter al veel kosten worden gemaakt.
​
Samen met Rose en de Bie zijn wij tot een oplossing gekomen voor de projectfinanciering en konden we een speciaal starterskrediet aanbieden in de vorm van een persoonlijke lening, die meegenomen kon worden in de uiteindelijke hypotheek. Hierdoor waren voor de starters de aanloopkosten geen struikelblok meer om te participeren in het project”, van de Rabobank.
​
​
​
Duurzame houtskeletbouw – particuliere woningen
​
Strenge, vergaande voorwaarden voor een duurzame inrichting van de wijk en de bouwkavels kunnen ook een kans zijn om een bijzondere woning te ontwerpen en realiseren. Met die instelling was het voor Erik Kijne en Marian de Bruin niet moeilijk om architect Rose en de Bie een woning te laten ontwerpen die een goed alternatief was voor het gewenste ‘boerderijtje’. (..)
​
Voor het ontwerp van de woning stond vast dat het houtbouw moest worden en dat er veel daglicht in huis moest komen. Marian: “Licht was het eerste woord dat bij het ontwerpen viel. En er is veel licht in gekomen. Zelfs als het regent is er nog veel licht.” Dat komt voor een groot deel binnen via de achtergevel die vrijwel geheel van glas is en dankzij de vide het hele achterste deel binnendringt. In de badkamer geeft het glas boven het bad in de avond ook nog eens zicht op de sterrenhemel. Daar is bovendien een glazen wand waardoor er optisch verbinding is met de benedenverdieping. Het is een van de vele speciale plekjes die gaande het ontwerpproces samen met de architect erin zijn gekomen.
Uit het artikel Organisch ontworpen houtskeletbouw in een ‘agrarisch’ wijkje, gepubliceerd in ‘Droomhuis’